Loading...
Cine sunt 2018-02-22T10:27:29+00:00

Cristian Ghica, Senator de București

Parlamentar ales in Circumscripţia electorală nr.42 Bucureşti, în data de 11.12.2016 validat la data de 21.12.2016
Grupul parlamentar al Uniunii Salvaţi România – Lider
Comisia pentru afaceri europene – Vicepreşedinte
Declarație Avere și Interese

Cine sunt și de ce am intrat în politică

Sunt pentru prima dată implicat în politică. Pentru foarte mult timp am împărtășit sentimentul celor mai mulți dinte voi – lehamitea. Recunosc, nu aș fi vrut să fiu aici, niciun moment în acești aproape 30 de ani nu am avut dorința de a face politică.

Dimpotrivă, am vrut să cred că noile generații vor reforma din interior partidele și că este doar o chestiune de timp până când vom avea o nouă clasă politică, bazată pe competență și loialitate valorilor drepte și intereselor României.

Și eu, ca majoritatea parlamentarilor USR, am avut o carieră profesională în mediul privat. În toți acești ani am evitat orice contact cu mediul politic. Singura mea acțiune a fost aceea de a merge la vot. Însă și aceasta era o experiență amară, căci votul meu, mai mereu, era pentru răul mai mic.

M-am născut la Ploiești. Am absolvit în 1994 Facultatea Transporturi, secția Autovehicule Rutiere, din cadrul Universității Politehnice București, iar în 2014 Facultatea de Drept a Universității Nicolae Titulescu.

”Primul pas a fost implicarea civică. A fost o transformare organică, în lipsa căreia nu aș fi intrat în politică.” - Senator Cristian Ghica.

Am devenit antreprenor când eram încă student. Am construit în anii ‘90 afaceri în domeniul importului și distribuției de componente IT. Apoi, spre sfârșitul anilor 2000, am construit afaceri în domeniul producției publicitare.

Primul pas a fost implicarea civică.

Îl cunosc pe Nicușor Dan din anii studenției. Împreună cu un mic grup de prieteni, l-am susținut în proiectele lui civice din care, gradual, s-au născut cele politice locale (USB) și apoi cele naționale (USR). A fost o transformare organică, în lipsa căreia, nu aș fi intrat în politică.

În acești ani s-a reactivat cumva încrederea că schimbarea este posibilă. Suntem mulți cei care nu mai putem accepta clasa politică din ultimii 30 de ani. Avem opinii diferite și ne bucurăm de libertatea de a fi diferiți. Ne unește crezul ca merităm mai mult decât un stat atât de incompetent și profund corupt.

"Corupția ucide nu este doar un slogan, ci este o realitate statistică dramatică." - Senator Cristian Ghica.

Vine un moment în care, oricât de bine ți-ai fortificat mica ta lume împotriva corupției și incompetenței lor, îți duci copilul la școală sau mergi cu părintele la spital și îți dai seama că nu mai poți sta deoparte. Corupția ucide nu este doar un slogan. Este o realitate statistică dramatică.

Fetele mele sunt acum studente. Soția mea și eu le-am învățat, prin propriul exemplu – ca majoritatea părinților din România, importanța construirii unei cariere bazată pe competență, etică profesională și multă muncă.

Mă simt responsabil, ca oricare alt părinte, să contribui la transformarea țării noastre.

Vreau să le pot oferi un mediu în care își pot împlini planurile de viitor, fără a fi nevoite să își părăsească prietenii și familia pentru o șansă la normalitate.

Pentru că schimbarea are nevoie de oameni noi – competenți și necorupți – activitatea mea în Parlamentul României va susține transparentizarea actului de guvernare centrală și administrare locală, depolitizarea instituțiilor publice și modificarea legilor electorale (alegerea primarilor în două tururi de scrutin, scăderea numărului de semnături necesar participării la alegeri, scăderea pragului electoral).

”Ne aflăm la o răscruce și doar împreună putem alege drumul prosperității prin competență, instituții independente, guvernare transparentă și legi drepte.” - Senator Cristian Ghica.

Majoritatea românilor nu merge la vot. Nu pentru că nu vede sau nu înțelege acțiunile actualei clase politice, ci pentru că, așa cum și eu simțeam, șansa la schimbare pare atât de mică, dezamăgirile electorale din ultimii 30 de ani sunt atât de mari, încât simți nevoia să te distanțezi de subiect cu totul.

Îndrăznesc să mă adresez vouă, românilor care nu mergeți la vot. Oriunde v-ați afla, am rugămintea de a nu renunța la țara noastră. Vă înțeleg sila și sunteți îndreptățiți să o simțiți. Minciunile și manipulările grosolane ne-au adus aici.

Ne aflăm la răscruce și doar împreună putem alege drumul prosperității prin competență, instituții independente, guvernare transparentă și legi drepte.

În egală măsură, vreau să le mulțumesc tuturor românilor care, sub diferite forme și din toate colțurile lumii, s-au implicat în toți acești ani pentru schimbarea României. De la cei care au investit timpul liber și resursele lor în acțiuni civice sau umanitare și până la cei care au renunțat la carierele lor profesionale pentru a se implica în politică. Efortul fiecăruia dintre voi ne aduce mai aproape de schimbarea pe care toți ne-o dorim, oricât de îndepărtată sau improbabilă vi se pare uneori.

Iar când spun ”români” mă refer la toți românii – indiferent de originile noastre etnice, indiferent că ne-am născut sau locuim aici sau în străinătate. Noi toți suntem români și este nevoie de contribuția fiecăruia dintre noi pentru o țară în care fiecare dintre noi își găsește locul și menirea.

”Eu vă invit să vă alăturați organizațiilor politice sau civice în care aveți încredere și să luptăm zilnic împreună…” - Senator Cristian Ghica.

Trebuie să fim conștienți că armele lor sunt copleșirea noastră cu probleme zilnice, lipsa speranței de mai bine, dezbinarea noastră și izolarea în grupuri cât mai mici. Eu vă invit să vă alăturați organizațiilor politice sau civice în care aveți încredere și să luptăm zilnic împreună. Fiecare se poate implica așa cum consideră că e necesar.

Putem redeveni țara bunului simț și a oportunităților care, nu doar își prețuiește și păstrează cetățenii, dar îi reîntoarce și pe cei plecați.

Din mandatul meu au mai rămas:

0
0
0
0
Zile
0
0
Ore
0
0
Min
0
0
Sec

Ne schimbăm destinul împreună!

Sunt atât de multe lucruri de schimbat, și nu mai avem prea mult timp. Alătură-te echipei USR și hai să refacem România după chipul și asemănarea cetățenilor responsabili!

Voluntar USR
Membru USR
Susține USR

Abonare Newsletter